Двудневен тематично-ориентиран семинар на тема „Плетки“

 

В периода 19-20 септември 2020 г. в гр. Поморие, в рамките на Дейност 3 „Дейности за ориентиране и насочване на новопристигнали ГТД по умения и интереси към включване в различни тематично-ориентирани семинари за придобиване на нови умения и знания, приложими за насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред целевата група“, под-дейност 3.2.Провеждане на тематично-ориентирани семинари по интереси с цел насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред новопристигнали ГТД“ от проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“, се проведе семинар на тема „Плетки“.

Участие в събитието взеха 14 (четиринадесет) представители на целевата група по проекта – граждани на трети държави (ГТД), като целта на семинара е да създаде и/или развие в новопристигналите ГТД знания и умения за самостоятелна заетост на пазара на труда и конкретно, с акцент към насърчаване на женското предприемачество.

В рамките на събитието пред участниците бяха представени:

  • Целите и дейности на проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“.
  • Основните моменти от ръчната изработка на различни плетени изделия по индивидуална поръчка и възможностите за развитие, които предлага този вид предприемачество.
  • Необходимите продукти за изработка на различни плетени изделия в стъпки, чрез прилагане на технологията „Плетене на една кука“.
  • Правилният подбор на материали и консумативи, използвани за изработката на различни плетива.
  • Дизайн, оформление, цветово съчетание и комбинация на материали (видове прежда, размери куки, конци и т.н.) при изработка на различни плетени изделия и най-често избираните от клиентите в България, в т.ч. плетени аксесоари и цветови комбинации.
  • Демонстрация на ръчна изработка на плетени изделия по индивидуална поръчка: разчитане на схеми на различни плетки; избор на модел за изработка според нивото и интереса на участниците; вариации на техники за изработка на шапки по индивидуална поръчка и елементи за декорацията им.
  • Демонстрация на ръчна изработка на плетени изделия по индивидуална поръчка: разчитане на схеми на различни плетени изделия и избор на модели за изработка според интереса на участниците в семинара; вариации на техники за изработка на различни плетени изделия по индивидуална поръчка и елементи за декорацията им.

Общата оценка за проведения двудневен тематично-ориентиран семинар, поставена от участниците в него е „отлична“. Посочената оценка е резултат от обработените Анкетни карти за оценка на събитието, попълнени от участниците.

Събитието завърши с раздаването на Сертификати на участниците, за успешно преминато обучение в тематично-ориентиран семинар на тема „Плетки“.

 

pletki1

pletki2

pletki3

pletki4

pletki5

С използването на този уебсайт Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност на личните данни.