Двудневен тематично-ориентиран семинар на тема „Аз, Шоколатиерът“

 

В периода 08-09 октомври 2020 г. в гр. Поморие, в рамките на Дейност 3 „Дейности за ориентиране и насочване на новопристигнали ГТД по умения и интереси към включване в различни тематично-ориентирани семинари за придобиване на нови умения и знания, приложими за насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред целевата група“, под-дейност 3.2.Провеждане на тематично-ориентирани семинари по интереси с цел насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред новопристигнали ГТД“ от проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“, се проведе семинар на тема „Аз, Шоколатиерът“.

Участие в събитието взеха 25 (двадесет и пет) представители на целевата група по проекта – граждани на трети държави (ГТД), като целта на семинара е да създаде и/или развие в новопристигналите ГТД знания и умения за самостоятелна заетост на пазара на труда и конкретно, с акцент към насърчаване на женското предприемачество.

В рамките на събитието пред участниците бяха представени:

  • Целите и дейности на проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“.
  • Спецификите и възможностите за развитие на собствен бизнес, и в частност на женското предприемачество, които предлага професията „Шоколатиер“.
  • Специфичните условия на труд и хигиенните практики при работата с шоколад и изделия от шоколад.
  • Характеристиката и подборът на суровини и продукти, влагани в изработката на различни видове шоколад и шоколадови изделия; начините на съхранение на суровините и продуктите.
  • Техниките и технологиите в шоколатиерството за приготвянето на различни видове шоколад, шоколадови смеси и пълнеж за ръчна изработка на бонбони и декорирането им.
  • Приготвянето на домашна торта „Гараш“ - рецепта и смесване на суровините и продуктите; сглобяване на компонентите на тортата в стъпки (практическо упражнение).
  • Приготвянето на смес за ръчна изработка на сурови веган трюфели - рецепта и смесване на суровините и продуктите в стъпки. Техниките за работа със сместа и оформяне на трюфелите (практическо упражнение).
  • Приготвянето на смес за ръчна изработка на домашни шоколадови бонбони с кокос и на шоколадови бонбони с лешници - рецепта и смесване на суровините и продуктите в стъпки. Техниките за работа със сместа и оформяне на бонбоните (практическо упражнение).

Общата оценка за проведения двудневен тематично-ориентиран семинар, поставена от участниците в него е „отлична“. Посочената оценка е резултат от обработените Анкетни карти за оценка на събитието, попълнени от участниците.

Събитието завърши с раздаването на Сертификати на участниците, за успешно преминато обучение в тематично-ориентиран семинар на тема „Аз, Шоколатиерът“.

 

choco1

choco2

choco3

choco4

С използването на този уебсайт Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност на личните данни.