Двудневен тематично-ориентиран семинар на тема „Парти хартиени изделия“

 

            В периода 09-10 септември 2020 г. в гр. Поморие, в рамките на Дейност 3 „Дейности за ориентиране и насочване на новопристигнали ГТД по умения и интереси към включване в различни тематично-ориентирани семинари за придобиване на нови умения и знания, приложими за насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред целевата група“, под-дейност 3.2.Провеждане на тематично-ориентирани семинари по интереси с цел насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред новопристигнали ГТД“ от проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“, се проведе семинар на тема „Парти хартиени изделия“.

            Участие в събитието взеха 11 (единадесет) представители на целевата група по проекта – граждани на трети държави (ГТД), като целта на семинара е да създаде и/или развие в новопристигналите ГТД знания и умения за самостоятелна заетост на пазара на труда и конкретно, с акцент към насърчаване на женското предприемачество.

В рамките на събитието пред участниците бяха представени:

  • Обхватът и портфолиото на артикулите, попадащи в категория „Хартиени изделия“, приложими за различни поводи: пазар в България и възможности за развитие.
  • Необходимите материали, консумативи и оборудване за изработка на хартиени изделия и правилният им подбор; възможности за комбинация.
  • Дизайн и визуално оформление на хартиени изделия: най-често избирани от клиентите в България опционни модели хартиени изделия, цветови комбинации и др., за посрещане на различни поводи (сватба, кръщене, рожден ден/юбилей, фирмено парти и др.).
  • Демонстрация на ръчна изработка на хартиени изделия за различни поводи: вариации и технология на изработка и сгъване на покани за сватби и покани за рожден ден; персонализиране на декорацията им спрямо изискванията на клиента (индивидуална работа на всеки един участник в събитието).
  • Демонстрация на ръчна изработка на хартиени изделия за различни поводи: вариации и технология на изработка и сгъване на пликове за паричен подарък за сватба, кръщене, рожден ден/юбилей, дипломиране и др.; персонализиране на декорацията им спрямо изискванията на клиента (индивидуална работа на всеки един участник в събитието).
  • Демонстрация на ръчна изработка на хартиени изделия за различни поводи: вариации и технология на изработка и сгъване на мини албум за снимки или книга за пожелания за сватба, кръщене, рожден ден/юбилей, дипломиране и др.; персонализиране на декорацията им спрямо изискванията на клиента (индивидуална работа на всеки един участник в събитието).

            Общата оценка за проведения двудневен тематично-ориентиран семинар, поставена от участниците в него е „отлична“. Посочената оценка е резултат от обработените Анкетни карти за оценка на събитието, попълнени от участниците.

            Събитието завърши с раздаването на Сертификати на участниците, за успешно преминато обучение в тематично-ориентиран семинар на тема „Парти хартиени изделия“.

С използването на този уебсайт Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност на личните данни.