Двудневен тематично-ориентиран семинар на тема „Хартиени декорации“

 

            В периода 07-08 септември 2020 г. в гр. Поморие, в рамките на Дейност 3 „Дейности за ориентиране и насочване на новопристигнали ГТД по умения и интереси към включване в различни тематично-ориентирани семинари за придобиване на нови умения и знания, приложими за насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред целевата група“, под-дейност 3.2.Провеждане на тематично-ориентирани семинари по интереси с цел насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред новопристигнали ГТД“ от проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“, се проведе семинар на тема „Хартиени декорации“.

            Участие в събитието взеха 8 (осем) представители на целевата група по проекта – граждани на трети държави (ГТД), като целта на семинара е да създаде и/или развие в новопристигналите ГТД знания и умения за самостоятелна заетост на пазара на труда и конкретно, с акцент към насърчаване на женското предприемачество.

В рамките на събитието пред участниците бяха представени:

  • Целите и дейности на проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“.
  • Възможностите за развитие, които предлага професията „Декоратор на събития“.
  • Необходимите продукти за изработка на парти-декорация от хартия и картон, в стъпки.
  • Правилният подбор на материали и консумативи, използвани за изработката на парти хартиени изделия.
  • Дизайн, пространствено и визуално оформление на помещение чрез парти хартиени изделия и най-често избираните от клиентите в България цветови комбинации за посрещане на различни поводи (сватба, кръщене, рожден ден/юбилей, фирмено парти и др.).
  • Демонстрация на ръчна изработка на парти-декорация от хартия и картон: вариации на кутии за пуканки и декорацията им (индивидуална работа на всеки един участник в събитието).
  • Демонстрация на ръчна изработка на парти-декорация от хартия и картон: вариации на подложки за чинии, розетки, пръстени за салфетки и декорацията им (индивидуална работа на всеки един участник в събитието).
  • Демонстрация на ръчна изработка на парти-декорация от хартия и картон: вариации и технология на изработка и сгъване на комплект кутии тип „Съкровищница“ и декорацията им (индивидуална работа на всеки един участник в събитието).
  • Демонстрация на ръчна изработка на парти-декорация от хартия и картон: вариации и технология на изработка и сгъване на комплект кутии тип „Торта“ и декорацията им (индивидуална работа на всеки един участник в събитието).

            Общата оценка за проведения двудневен тематично-ориентиран семинар, поставена от участниците в него е „отлична“. Посочената оценка е резултат от обработените Анкетни карти за оценка на събитието, попълнени от участниците.

            Събитието завърши с раздаването на Сертификати на участниците, за успешно преминато обучение в тематично-ориентиран семинар на тема „Хартиени декорации“.

С използването на този уебсайт Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност на личните данни.