Двудневен тематично-ориентиран семинар на тема „Арт маникюр“, за представяне на техники за декориране на маникюр „Вензеля декорации“ и „Микс техники декорации“

 

            В периода 22-23 август 2020 г. в гр. Поморие, в рамките на Дейност 3 „Дейности за ориентиране и насочване на новопристигнали ГТД по умения и интереси към включване в различни тематично-ориентирани семинари за придобиване на нови умения и знания, приложими за насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред целевата група“, под-дейност 3.2.Провеждане на тематично-ориентирани семинари по интереси с цел насърчаване на предприемачеството, с акцент - женското предприемачество сред новопристигнали ГТД“ от проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“ се проведе семинар на тема „Арт маникюр“, за представяне на техники за декориране на маникюр „Вензеля декорации“ и „Микс техники декорации“.  

            Участие в събитието взеха 13 (тринадесет) представители на целевата група по проекта – граждани на трети държави (ГТД), като целта на семинара е да създаде и/или развие в новопристигналите ГТД знания и умения за самостоятелна заетост на пазара на труда и конкретно, с акцент към насърчаване на женското предприемачество.

В рамките на събитието пред участниците бяха представени:

  • Целите и дейности на проект „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД“.
  • Възможностите за развитие, които предлага професията „Маникюрист / Педикюрист“.
  • Демонстрация на маникюр върху модел (лице-участник в семинара).
  • Вензеля декорации с гелови бои и златен пигмент, поръски с шимер.
  • Гел в бутилка – изграждане на салонен или екстремен нокът форма пеперуда, демонстрация на мостра.
  • Микс техники, включително: омбре с четка градиент и аеропуфинг, ефект брокат поръсен на преливка; ефекти – ваденки, конфети, спайдър гел, абстрактни дизайни с фолио; акварели – цвете, абстракция, плодчета – диня и грозде; мокро в мокро – цветя с капки, роза, змийски ефект; 3D гелове – цвете – роза и животно – петел.
  • Гел пасти – плоска четка цветя. Пластилин – рози, морски.

            Общата оценка за проведения двудневен тематично-ориентиран семинар, поставена от участниците в него е „отлична“. Посочената оценка е резултат от обработените Анкетни карти за оценка на събитието, попълнени от участниците.

            Събитието завърши с раздаването на Сертификати на участниците, за успешно преминато обучение в тематично-ориентиран семинар на тема „Арт маникюр“ и усвоени техники за декориране на маникюр „Вензеля декорации“ и „Микс техники декорации“.

 

С използването на този уебсайт Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност на личните данни.