МЕЖДУНАРОДЕН КУЛТУРЕН ФЕСТИВАЛ

„Мост между националностите“

 

На 23 юни 2022 г. в гр. Поморие, в рамките на Дейност 5 "Дейности, свързани с насърчаване обмена с приемащото общество чрез съвместни културни инициативи" от проект № BG65AMNP001-2.005-0002 „Заедно в борбата срещу предразсъдъците и стереотипите - заетост и предприемачество на ГТД", се проведе Международен културен фестивал под надслов "Мост между националностите". 

Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят с уменията, плетивата, с интересни и забележителни ръчно изработени изделия и арт-продукти, представени от над 10 граждани на трети държави, в резултат на реализирани лични проекти за предприемачество и заетост, както и редица други инициативи, породени в резултат от успешно преминатите по проекта тематично-ориентирани обучителни семинари. В културното събитие взеха участие и множество представители на приемащото българско общество, които демонстрираха свои собствени ръчно-изработени изделия и арт-продукти, и също така представиха танцови и сценични изкуства, с оглед обмяната на опит и добри практики между националностите, представени на фестивала. 

В рамките на фестивала гостите се насладиха и на изпълненията на:

  • Дует „Морски струни“ - Иван Ненков-автор на най-популярната песен за морето „Ах, морето“ и прекрасната изпълнителка Живка Митова;
  • Балетна школа при Общински детски комплекс – Несебър;
  • Ирина Цветкова и нейният етно танц;
  • Младата странджанска певица Ирена Станкова и гайдарят Стамен Гарджев.

 

С използването на този уебсайт Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност на личните данни.